Våra Pass

Bodytoning Nytt för vårterminen 2020
Vi börjar passet med 30 min aerobic/kondition med enklare stegkombinationer där alla kan hänga med sedan övergår man till styrkeövningar i ca 20-25 min och avslutar med 5-10 min stretch.

Basgympa
Ett rejält pass där du kan bli så svettig du vill. I gympan jobbar vi med kondition, styrka, balans och rörlighet. Jobba efter egna förutsättningar med skonsamma rörelser och mycket själ och hjärta! Släpp fram stjärnan i dig!

Funktionsträning
Kondition & styrketräning, ofta med kroppen som belastning. Vi jobbar vid olika stationer i olika tidsintervaller. Att träna funktionell stryka är väldigt roligt, och ett enormt hjälpmedel i vardagen. Detta är vårt hårdaste pass, men ändå till för de flesta, eftersom vi tar i efter egen förmåga och med ett leende på läpparna! Du kommer att höja din egen nivå till oanade höjder, vilket även kommer att öka din mentala styrka.

STRONG by Zumba
STRONG by Zumba kombinerar härliga rytmer med högintensiv konditions- och styrketräning. Här blandas progressivt motstånd, spänst, core och funktionell träning med din egen kroppsvikt som motstånd, och resultatet blir ett dynamiskt pass som garanterat utmanar dig och din kropp. Passet bygger på HITTZ – ”High Intensity Tempo Training – Zumba style”! Passet drivs av tempot och styrkan i rytmen. Du utmanar dig själv och förbättrar din styrka, rörlighet och kondition.

Yoga
Ett enkelt yoga-pass inspirerat från Hatha yoga. Under detta pass jobbar man med att utveckla rörlighet, styrka och medvetenhet. Man gör sitt bästa efter egen förmåga och hittar den egna kraften. Här finns ingen plats för prestationsångest!

Zumba Fitness
En rolig och upplivande träningsform där vi släpper loss ordentligt. Ett dansigt pass med blandad musik, men framför allt latinska rytmer och musik som är typisk för vissa delar i världen t ex indisk, afrikansk, irländsk musik. Vi dansar bland annat till: Salsa, Merengue, Reggaeton och Cumbia. Inga förkunskaper krävs – alla deltar efter egen förmåga och stegen faller lite mer på plats för varje pass man går på! Vi har roligt hela timmen och märker inte riktigt hur hårt kroppen får jobba – men det får den!

Zumba Gold
Zumba Gold är anpassat för dig som vill träna lugnt och skonsamt till härliga rytmer från hela världen. Passet skiljer sig från Zumba Fitness bland annat genom att det är mindre vridningar, och därigenom mindre belastning på höfter och knän. Det är också något enklare koreografi, där varje rörelse får vara kvar en lite längre stund. Men samma härliga känsla!

Tidigare pass AKG erbjudit

Aerobic Ej på schemat VT-20
På vårt aerobicpass bygger vi ihop olika stegkombinationer till en koreografi. Det är ett fartfyllt pass där vi främst jobbar med kondition och koordination. Aerobic kan låta svårt, men koreografin byggs upp gradvis under passets gång. Rörelseglädjen är det viktigaste! Oftast hinner vi även med en liten styrkedel.

HIIT (HögIntensiv IntervallTräning) Ej på schemat VT-20
HIIT står för HögIntensiv IntervallTräning. Det är ett kort pass, endast ca 30 minuter långt. Men det är grymt effektivt! Du jobbar med dig själv, mot dig själv… Utmanar dig själv till det yttersta. ”Allt går – inget är omöjligt – jag ger aldrig upp” är en bra inställning att ha med sig in i denna träning! Vi kommer att växla mellan HIIT Core, där du jobbar främst med bålstyrka och HIIT Cardio där du tränar kondition.

Medelgympa Ej på schemat VT-20
Funktionell träning för hela kroppen till medryckande musik. I medelgympan tränar vi styrka och rörlighet. Konditionen tränar vi genom löpning, hopp och olika steg – du bestämmer själv intensiteten. Gympan skall vara rolig och du skall må bra av den!